Vad tycker om den här lösningen?

Sofia Lundblad Inkinen, Nytida (fd Carema) Uppsala:

– Det är bara en liten förbättring, i och med att man kan välja. Men det är bara en fjärdedel som man får jämfört med vad man är här. Jobbar man åtta timmar en natt så kan man slopa betalningen och få ta två timmar komp i stället. Det känns inte som någon egentlig vinst för oss jämfört med vad vi hade hoppats på.

Fredrik Brånstad, Nytida (f d Carema) Rågsved, södra Stockholm:

– Jag tycker idén med arbetstidsförkortning är bra. Men jag tycker att det är helt fel i fall man inte får behålla jourtillägget. Man är ju ändå där, om man jobbar vaken natt får man fortkortad arbetstid för att orka med. Men man får inte mindre i lön för att man är uppe på natten och jobbar. Man får ju både och. Så att ta bort ersättningen när man faktiskt är där och i stället få fortkortad arbetstid, då har man egentligen inte gjort någon skillnad. Man är där färre timmar, men man får inte betalt.