Nyheter

Facket sågar Borgs budget

2013-09-18
Alliansregeringens budget för 2014 får hård kritik från fackligt håll.
— Regeringen väljer att prioritera skattesänkningar istället för att satsa på en värdigare välfärd, säger Kommunals ordförande Annelie Nordström.
Läs mer

Vakt kallades in till bäranläggning

2013-09-18
Bärplockarna i värmländska Lesjöfors kände sig i går så otrygga att kommunen fick sätta in en vakt på anläggningen under natten. De var rädda för att bli hemskickade utan att ha fått veta vad som hänt med deras löner.
— Vi har fått garantier på att ingen ska skickas hem i dag, säger Sanna Rautioaho, ombudsman på Kommunal.
Läs mer

Sjuka arbetslösa får för lite pengar

2013-09-18
Forskare vid Inspektionen för socialförsäkringen (ISF) har funnit att få människor rör sig mellan sjukförsäkringen och arbetslöshetsförsäkringen, fastän de kanske borde. Detta tolkar författarna till en ny rapport om försäkringssystemen som ett tecken på att individer befinner sig i fel försäkringssystem.
Läs mer

”Vi uppmanar alla
att engagera sig”

2013-09-18
Stopp för vinster i välfärden! Det är huvudbudskapet i den kampanj som organiserar manifestationer runt om i landet på lördag, 21 september.
Läs mer

Hallå där:
Carina Lind

2013-09-18
Hallå där Carina Lind, undersköterska och kommunalare på äldreboendet Rallarrosen i Täby, ett personalkooperativ som vinner pris för bästa kooperativ i vårdsektorn i norra Stockholm av företagsrådgivarorganisationen Coompanion.
Läs mer

På jobbet

Deras arbetsplats vann första pris

2013-09-18
På städenheten i Piteå kommun jobbar nästan hundra personer. Sedan omorganisationen 2009 har resultaten varit tydliga. Gladare och friskare personal som har kul på jobbet.
Läs mer