Nu är vi där igen. Vi STREJKAR! Och varför gör vi det? Varför reser ”välavlönade män”, som arbetsgivarens prominente förhandlingsfurir Herr Jeppson utrycker sig, barrikader och målar rött omkring sig utan hänsyn till samhällets behov av fungerande busstrafik?
  Vi, bussförare, både kvinnor och män för den delen, har ett svar i våra tydliga krav om ändringar i kollektivavtalet. Vårt ansvar i samhället är att framföra bussarna på ett säkert och professionellt sätt så att trafikanterna kan åka med glädje med oss till sina resmål. För att så skall ske måste vi ha en anställningstrygghet, en arbetsmiljö i linje med dagens tillvaro och tillräckliga resurser att leva normalt. Vi är inga maskiner utan vanligt folk som har minimibehov för att fortsätta vår existens.

Det är konstaterat att vår yrkeskår krymper för varje timme och utan oss stannar bussen. Arbetsgivarna visar att de längtar efter den stund då robotar sätter sig i förarstolen så att man slipper tänka på LAS, MBL, AML, FML och allt annat liknande ”trams” .
  Vi kan bara säga till arbetsgivarna – VAKNA!! Det är ert ansvar att få trafiken att rulla. Det är ni som har gått med på den globala politikens vilja att utsätta vår bransch för konkurrens så att ni kan få vinst. Men denna vinst kan ni bara få om vi är överrens med varandra om den skall fördelas på rättvist sätt. 

Ni biter er hårt i svansen om ni tror att vi passivt ser på hur ni vill förinta den svenska modellen. Vi kommer att försvara den på våra barrikader till varje pris därför att det handlar om ”to be or not to be” för oss. Vår kamp får mycket stöd från många håll. Strejken är vårt enda vapen och vi skall använda oss av det så länge det behövs. VI VIKER OSS INTE!!!!

Minko Dimitrov,
bussförare vid Söderhallen i Stockholm