Kommunals kongress

Klart med ny avgiftsmodell

2013-05-29
Kommunal får ett nytt avgiftssystem. Det beslutade kongressen i Stockholm på onsdagen (den 29 maj).
Läs mer

Löfven: Stoppa delade turer

2013-05-29
— Det är dags att sätta stopp för obetalda håltimmar. Det är dags att säga ja till en vettig arbetstid som ger en vettig fritid, menade Socialdemokraternas Stefan Löfven när han talade inför Kommunals kongress på onsdagseftermiddagen.
Läs mer

99-99 — då lovar styrelsen utreda

2013-05-29
Kommunal ska utreda möjligheten att införa ett slags säsongsmedlemskap, med sikte på att göra det enklare för migrantarbetare att bibehålla sitt medlemskap.
Läs mer

Fler i toppen väcker debatt

2013-05-29
Ska Kommunals förbundsstyrelse ha 17 ledamöter i stället för 13 som idag? Den frågan engagerade flest ombud att gå upp i talarstolen när kongressen behandlade förslaget till nya stadgar.
Läs mer

Kommunals ledning omvaldes

2013-05-29
De fyra i Kommunals ledning får förtroendet ytterligare en mandatperiod.
— Tack för förtroendet, sade den omvalde ordföranden Annelie Nordström när valen var avklarade.
Hon lovade samtidigt att fortsätta med sina arbetsplatsbesök en gång i veckan.
Läs mer

Kort från kongressen

Oneliners från Stefan Löfven

2013-05-29

Läs mer

Facklig väg för migrantarbetare

2013-05-29
Samtidigt som LO presenterar en rapport om arbetskraftsinvandring och konsekvenserna av avregleringen — fusk och utnyttjande av människor som kommer hit för att arbeta — beslöt Kommunals kongress att utreda frågan om ett säsongsmedlemskap för migrantarbetare i förbundet.
Läs mer

Okej med små valberedningar

2013-05-29

Läs mer

Nyfiken på ombuden?

2013-05-29
Zekiye Güler tycker att sextimmars arbetsdag är den viktigaste frågan på kongressen. För Zdenka Mardetko är det vinster i välfärden.
En av dem gillar filmen Grease och den andra Gökboet.
Läs mer

Övriga nyheter

De skapade
lugn i Husby

2013-05-29
KA har träffat fritidsledarna som tillsammans med annan personal från stadsdelen och föräldrar lyckades få lugn i Husby efter några oroliga dagar.
— Vi har gjort vårt och vi är stolta, säger fritidsledaren Abraham Tesfay.
Läs mer

400 timmars
jobb per månad

2013-05-29
Nästan 400 timmar på en månad. Så mycket har ett antal personliga assistenter på Humana i Malmö arbetat i månaden, skriver Sydsvenskan. Arbetsmiljöverket är nu inkopplat, och arbetsgivaren säger att de inte förstår hur det har gått till.
Läs mer

LO vill ha
skärpta regler

2013-05-29
LO vill få stopp på fusk och utnyttjande av utomeuropeiska arbetskraftsinvandrare. De kräver i en rapport som släpptes i dag bland annat att det görs en prövning av arbetsmarknadens behov innan tillstånd utfärdas.
Läs mer

Mer från kongressen

Kommunals kongress fortsätter under onsdagskvällen, bland annat med debatten om förslaget till ny lönemodell. Vi finns på plats och rapporterar fortlöpande på ka.se.