SVAR: Vad som är rätt för varje individ är olika, för ingen människa är ju den andra lik. Under natten har vi inte lika hög förbränning och kroppen är mer inställd på återhämtning och återuppbyggnad. Därav råden om att man bör äta så normalt som möjligt under dagtid. Lunch vid 14-15-tiden fungerar om den som jobbar natt går och lägger sig runt 07.00.
  Alla råd baseras på syftet. Vill du bli piggare? Mår du bra? Vill du gå ner i vikt? Vill du öka förbränningen? Vad gäller din situation och beskrivning av den tror jag att allt så klart blir förskjutet om du tränar på morgonen. Fungerar det för dig att träna på morgonen och du är pigg, då kanske du bör äta din frukost någon timme före träning så att du har energi för att träna. Kanske är det just detta du beskriver som att du äter om du är hungrig innan du går och lägger dig.
  Efter träningen och innan du sover bör du fylla på med något enkelt, som keso/apelsin eller liknande. När du vaknar är det ”lunch”-dags och om det innebär att du äter det du tycker om som frukostmat tycker jag det är okej. Då hamnar middagen runt 23-24.00 och ett mellanmål vid 03.00. Mår du bra som du har det och inte önskar åstadkomma något speciellt tycker jag att du gör rätt.
/Beatrice Ahlperby