Nyheter

Arbetsgivarna håller i plånboken

2013-01-30
Landets kommunala arbetsgivare blir allt mindre benägna att satsa pengar utöver potten på kommunalarna. Det visar KA:s undersökning om löneutfallet 2012 bland Kommunals företrädare runt om i landet.
En dryg hundralapp över avtalsnivån, i några kommuner, är det högsta påslagen vi hittat.
Läs mer

Kocken Lina fick 2000 i löneökning

2013-01-30
I Bergsjön, i östra Göteborg, fick Kommunals medlemmar ut mer över avtalsnivån än någon annanstans i vår undersökning. Men så låg lönerna också ovanligt lågt innan.
Förskolekocken Lina Wincent fick 2 000 kronor i löneökning.
Läs mer

Färre jobb efter sprucket avtal

2013-01-30
Jobbpakten för unga har spruckit och LO och Svenskt Näringsliv skyller på varandra. Kommunal och andra förbund är redan igång med egna ungdomsavtal, men det kommer inte ge lika många jobb tror LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson.
Läs mer

TCO och Almega eniga om höjt tak

2013-01-30
Det finns inget stöd i forskningen för regeringens påstående att högre tak i a–kassan ökar arbetslösheten. Detta enligt två TCO–rapporter som presenteras i dag. Arbetsgivarna i Almega håller med.
Läs mer

Facket missnöjt med Sus svar

2013-01-30
Region Skåne har nu redovisat hur de ska komma tillrätta med den dåliga arbetsmiljön på akuten i Lund. Men Kommunal är inte nöjda och anser att problemet flyttas vidare till vårdavdelningarna. Nu överväger de en ny anmälan till Arbetsmiljöverket.
Läs mer

Ledare

Timmar och
trycksår hör ihop

2013-01-30
Sex av tio demensboenden hade inte tillräckligt med personal för att tillgodose äldres behov av trygghet och säkerhet nattetid. Den slutsatsen drog Socialstyrelsen efter en inspektion av boenden för något år sedan, vilket lett till särskilda bemanningsregler från 2014.
Läs mer

Filmrecension

Hannah Arendt

2013-01-30
Tyskt drama i regi av Margarethe von Trotts med bland andra Barbara Sukowa, Axel Milberg och Janet McTeer.
Läs mer

KA:s inkomstkarta

Vad tjänar du? Jämför din inkomst med andra kommunalare här!