Nyheter

Här drogtestas alla nyanställda

2013-01-24
Olofströms kommun fattade i tisdags beslut om att införa drogtester av alla som är på väg att nyanställas på kommunen.
— Vi vill bli ännu tydligare med att droger och arbete inte hör ihop, säger personalnämndens ordförande Rolf Persson (S).
Läs mer

Fler timavlönade får höjd lön

2013-01-24
Timavlönade har inte fått avtalsenliga löner på Sahlgrenska i Göteborg. Tidigare har Kommunal lyckats höja lönen för ett 20-tal medlemmar. Nu har ytterligare åtta fått höjd lön.
Läs mer

Dagbarnvårdare bröt mot lagen

2013-01-24
Uddevalla kommun har betalat för dagbarnvårdare som bara tagit hand om sina egna barn. Sju oanmälda tillsynsbesök bekräftade rykten om hur dagbarnvård i ett kritiserat företag fungerar.
Läs mer

Vattenkampanj trappas upp

2013-01-24
Kommunal trappar upp kampanjen för allas rätt till rent vatten. Nu anställs två personer som ska samla in namnunderskrifter på heltid.
Läs mer

Robotkatt gav ökad livskvalitet

2013-01-24
Robotkatter, husbilar som rullande mötesplatser och information till boende via TV-skärmar. Det är tre exempel vad som visades när vårdföretaget Attendo anordnade innovationsmässa.
Läs mer

Debatt

Medlemmarna väljer ideologi

2013-01-24
Oavsett var vi står politiskt så är Kommunal i första hand en fackförening, en organisation för medlemmarnas bästa på arbetsplatsen. Men när det gäller facklig-politisk samverkan så sker detta endast med det socialdemokratiska partiet, skriver Lena Andersson, administrativ enhetschef på Kommunal, i en replik till Jan Ericson (M).
Läs mer