Ove Andersson kör regionaltrafik i Värmland och är skyddsombud för Kommunal. Han har suttit som en av två förarrepresentanter i arbetsgruppen som har jobbat med de nya uniformerna.
  – Vår uppgift har varit att lyssna på vad det är personalen vill ha. Vi har haft dålig kvalitet den senaste tiden, nu ville vi ha något bättre. Och så ska det vara billigt naturligtvis, det handlar ändå om ganska stora pengar varje år.

Hur blev slutresultatet?
  – Jag tycker att det blev över förväntan. Om man tar bort logotyperna från uniformerna kan du gå på krogen eller gå ut och dansa med dem.

Vad är det viktigaste med en uniform?
  – Den ska vara både praktisk och snygg. Du ska trivas i den, helt enkelt. Du tillbringar ändå mer än åtta timmar om dagen bakom ratten.

Den nya uniformen tas i bruk till hösten och består av grå kavaj, grå byxor, vit skjorta och en limegrön slips eller scarf. Kompletterande plagg som kjol, shorts och varm tröja ingår också. Kollektionen lanseras med ett modemagasin där anställda i företaget har ställt upp som modeller.
  – Jag tycker inte att det är fel. Det är ett sätt att profilera sig, det här är ändå en konkurrensutsatt verksamhet, säger Ove Andersson.