SVAR: Att få chefen emot sig är nog något av det värsta som kan hända i arbetslivet. Det är svårt att försvara sig mot kritik och anklagelser som man anser inte stämmer.
  Chefen har rätt att bestämma över hur jobben ska göras, men om hon är missnöjd har man som anställd rätt att få veta hur man då ska göra så att det inte blir fel. Kriterierna för att få höjd lön är i allmänhet tydliga och skriftliga. Du har väl fått dem klart redovisade? Har du försökt tala ut med chefen i enrum om hur du upplever henne som chef och om hur ni kanske skulle kunna hitta bättre vägar till samarbete? Vad önskar hon av dig? Kanske är det inte för sent att reparera er kontakt?
  Men nu är ni uppenbarligen helt på kant med varandra och allt har ställts på sin spets. Visst kan du anmäla arbetsskada om du vill, men med största sannolikhet blir den inte godkänd. Det är mycket höga krav på samband mellan skada och så kallad skadehändelse och en psykisk skada är oerhört svår att bevisa. Du ska också veta att anmälan alltid ska kommenteras och undertecknas av chefen och att situationen med henne då riskerar att bli ännu sämre. Du är sjukskriven och vill bli omplacerad. Var riktigt tydlig med det önskemålet vid rehabmötet! Det bästa för både dig och chefen är kanske att skiljas åt om det är möjligt att hitta ett jobb åt dig inom kommunen.
  Jag hoppas att det ska bli bra för dig.
/Anita von Schéele