Eva Alm:

”Jag har växt som människa”

Hej Bea! Den här veckan har varit lite si och så.  Jag har fått fel på bilen igen, så nu har jag cyklat till bussen några dagar. Jag har också fått massage av en arbetskollega och det kändes kanon. Det var avslappning för mig! Sen har jag tränat lite intervallträning och promenerat. Det blev inget pass på Friskhuset eftersom det är lite omständigt utan bil. Det tar längre tid att ta sig till och från bussen när jag måste cykla till bussen för att ta mig till arbetet. Men det är ju träning det med, så klart.

 Eva Alm.Eva Alm.

Maten har flutit på som vanligt, men jag har plockat bort kolhydraterna. Nu äter jag bara grönsaker, frukt, fisk, kött och kyckling i olika varianter. Det smakar så gott!  Jag har oftast matlådor med mig till jobbet, men jag köper ibland nån enstaka sallad när jag är sugen på det. Jag längtar tills jag får fart på bilen igen, så jag kan åka och storhandla.
  Jag har reflekterat över vilka gånger i livet jag gjort det jag bestämt mig för. Jo, det var bland annat när jag bytte arbetsplats. Jag hade länge funderat på att göra något annat. Jag fick chansen att pröva på nåt nytt och så gjorde jag det. Det är ett av de bästa valen jag gjort!
  När jag skulle bli nikotinfri för ungefär två år sen bestämde jag mig för att sluta snusa. Jag gav min dotter snusdosan och sa att hon fick kasta ut den genom bilfönstret när vi åkte hem. Det gjorde hon och sen dess har jag varit nikotinfri.
  I februari förra året vägde jag mig och såg att vågen visade på 98 kilo. Det blev droppen för mig. Jag vägde nästan 100 kilo och det var inte bra. Då bestämde jag mig för att nu ska det bli andra bullar. Jag kommer aldrig väga så mycket igen, så länge jag kan röra på mig.
  Hur har de här sakerna stärkt mig? Jo, jag har ju växt som människa, både fysiskt och psykiskt.
  Vad blir nästa utmaning? Bungyjump, kanske?  Nej, jag vet inte. Flyga? Det skulle vara en utmaning för mig. Jag har aldrig flugit förr. Och så vill jag kunna jogga två och en halv kilometer utan avbrott.
  Brukar jag tro på mig själv och det jag tar mig för? Ja, allt går om man bara vill. Men man måste ha viljan.
  Ha det så gott!! Nu kör vi vecka 10.

Kram från Eva

Bea AhlperbyBeas kommentar:

”Jag hejar på dig allt vad jag kan”

Hej Eva! Ibland brukar man säga att det inte finns något ont som inte har något gott med sig. Ett gammalt ordspråk som är nyttigt att tänka på när det inte riktigt går som vi tänkt. Det är alltid tråkigt och framför allt dyrt när bilar går sönder. Men  i det här fallet ger det dig lite extra av det vi kallar vardagsmotion. Jag beundrar dig som kämpar på och jag är stolt över att du cyklar och fokuserar framåt.
  Jag vill bara vara extra tydlig och påpeka att du inte helt har plockat bort kolhydraterna från kosten . Alla grönsaker och frukter innehåller nästan bara kolhydrater. Hoppas du fortfarande känner dig pigg och alert i din träning. Det är det viktigaste, så du måste få i dig tillräckligt med näring nu när du inte äter ris, pasta, potatis, bulgur eller cous cous till maten. Nu ska de kolhydratrika livsmedlen komma från frukt och grönt i två veckor för att vi ska se om din kropp mår ännu bättre av det.
  Jag blir så glad över att läsa din rapport, då jag riktigt märker av din beslutsamhet och vilja. Jag har en stor tro på att du kommer välja saker som gör dig pigg och glad även i framtiden och välja bort sådant som stjäl din energi. Att byta jobb är inte det enklaste för alla människor. Det är ju ofta  förknippat med lite osäkerhet att lämna något välkänt mot något nytt, som vi inte vet så mycket om. Jag hejar på dig allt vad jag kan och ser fram emot att jobba tillsammans med dig även de sista veckorna här i Kom i Form.
  Nu är det dags för vecka 10, som också innehåller flest träningspass. Därefter ska du trappa ner. Så ladda batterierna och kör hårt denna vecka!
  ”Turn around and you´ll find another way. And if you find another way, you´ve just turned around.”

Kramar Bea

Fredrika Alm.Eva Alm.

Fredrika Alm:

”Att dansa är en del av min motion!”

I måndags ställde jag klockan för att hinna ut och röra på mig innan du kom. När det sen ringde snoozade jag en gång, men blev arg på mig själv. Jag sa mina tre ord och pallrade mig upp och ut. Det blev ingen längre sträcka, men jag nådde målet att faktiskt komma ut.
  Jag fick ny inspiration när du varit och hälsat på. Jag vet bättre vad man kan kolla upp och har varit noga med vad jag köpt hem.
  Motionen fungerar helt OK, tycker jag. Jag gör den enligt mina egna intressen och inte varje dag, men när jag dansar gör jag det med stora rörelser så det blir lite mer ansträngande. Jag har också börjat varva ner med långsamma rörelser när jag ska sova, men innan jag gått igenom det jag vill sover jag redan … Jag får starta lite innan jag lägger mig i sängen.
  Maten tycker jag också funkar bra. Jag gör storkok när jag är ledig, så slipper jag tänka på det när jag jobbar sent. Allt  flyter på bättre och bättre för varje vecka!

Kram, Fredrika

Bea AhlperbyBeas kommentar:

”Allt flyter bättre och bättre för dig”

Hej Fredrika! Det var så kul att träffa dig igen och uppleva hur sin vardag ser ut. Att arbeta i ett stort bageri som du gör, bidrarså klart till att dina sinnen hela tiden utsätts för goda dofter och läckra bakverk.
  Jag är imponerad över din styrka. Det är toppen att du valt att lägga upp träningen som du gjort,  genom att fortsätta med dina intressen. Som dansen. En stor eloge till dig, som också kommit ut och joggat.
  Att göra storkok är också toppen för att man inte ska hamna i oregelbundna vanor. Fortsätt gärna med det.
  Jag är så glad att allt flyter bättre och bättre för dig. Med egna val och en stark tro på att du klarar det du gör, avancerar du mot målet samtidigt som du har fokus på de goda tillstånden. Go, girl!

Kramar Bea