– För att det är i ett helt nytt bostadsområde i Ekängen med många villor och radhus. Vi ska vara där det är mycket barnfamiljer och där det växer upp ett nytt samhälle.

Svenska kyrkan har tappat många medlemmar, och allt färre väljer kyrkan för att vigas eller döpa sina barn. Kyrkor läggs också ned på vissa håll. Hur ska ni lyckas locka besökare?
– Vi måste vara en kyrka där folk känner sig bekväma och välkomna. Inte konstla till det för mycket, det ska vara enkelt. Och jag är ju matfixerad och har kokerskeutbildning i grunden, så jag tror på idén att om vi har gudstjänst så ska ha en måltid tillsammans efteråt. Folk är stressade och tänker att de inte hinner. Om man lägger mässan klockan 16 så serverar vi soppa och pannkaka till barnen efteråt så är kvällsmaten fixad också för barnfamiljerna.

Vad har du jobbat med innan?
– Jag jobbar i Åkerbo församling redan nu. Jag har vikarierat i fem år som bland annat vaktmästare ute och inne, och varit värdinna för soppluncher. Jag har provat det mesta. Det är nya tjänster som skapas nu, bland annat två pedagoger och en musiker. Jag får en fast heltidstjänst.

Vad blir ditt viktigaste uppdrag som kyrkovärdinna?
Att baka. Doften av nybakat bröd varje dag, det finns inget mer välkomnande än det.