NYHETER

Blandade känslor när Carema sparkas ut

2011-11-15
Ett klokt beslut att Carema försvinner. Så tycker en del av personalen. Andra är ledsna. KA besökte Koppargården i Vällingby precis när Stockholms stad sagt upp avtalet med Carema.
Läs mer

”Skandaler kan poppa upp var som helst”

2011-11-15
— Jag är besviken på Carema men i grunden vilar ansvaret på politikerna. Många företag och kommuner balanserar på gränsen till vårdskandaler, säger Annelie Nordström, Kommunals förbundsordförande, om bristerna i vården på Koppargården.
Läs mer

Regeringen tar itu med vårdbolagen

2011-11-15
Vårdbolagen ska inte längre kunna göra stora vinster genom att slippa undan skatt. Regeringen utreder en stopplag. De anställda ska också få någon form av skydd om de uttalar sig i pressen.
Läs mer

Sexuellt utnyttjade assistenter får skadestånd

2011-11-15
Sju personliga assistenter får skadestånd, sedan deras brukare och arbetsgivare, en 29 årig man, dömts för att ha utnyttjat dem sexuellt.
Läs mer

Kamp tvingade bort fackfientlig lag

2011-11-15
I den amerikanska delstaten Ohio har facken nått en stor seger. Vid en folkomröstning i förra veckan förkastade invånarna den lag som kraftigt inskränkt fackets rättigheter.
Läs mer

Kommunal vann strid om arbetsplatser

2011-11-15
Eda kommun i västra Värmland beslutade att lägga ned demensboendet Kvarnbacken i Koppom vilket innebar att personalen förlorade sina fasta arbeten. Men Kommunal i Eda kämpade emot och ordnade flera nya nattjänster samt förlängd arbetstid åt de tidigare anställda.
Läs mer

Liv tycker

Som det snurrar i Caremadebatten!

2011-11-15
Det stormar om de privata vårdbolagen. Riskkapitalets riskfria vinster på sparsamhet med blöjor och tvål, samt fiffiga placeringar av överskottet har väckt berättigad vrede. Uttalanden och åtgärdsförslag står som spön i backen: Men utgångsläget i dag är minst 100 mdr sämre än när regeringen la om kursen.
Läs mer

VECKANS BLOGGARE: BILBO GÖRANSSON

Politik och samba

2011-11-15
Idag gick jag hade jag två intressanta diskussioner varav jag kunde spela in den ena. Båda hade att göra med den politiska situationen i Brasilien.
Läs mer

Myten om det trygga arbetet

2011-11-15
Visstidsanställningar i Sverige har ökat varje år och mer än varannat ledigt jobb på arbetsförnedringen är tidsbegränsat, enligt LO.
Läs mer

FILM

Drive

2011-11-15
Action/Thriller i regi av Nicolas Winding Refn med bl a Ryan Gosling, Carey Mulligan, Bryan Cranston, Christina Hendricks och Ron Perlman.
Läs mer

BOK

The Clash: Strummer, Jones, Simonon, Headon

2011-11-15
av Joe Strummer, Mick Jones, Paul Simonon, Topper Headon (Modernista)
Läs mer

TÄVLA & VINN!

Vinn en DVD-box!

2011-11-14
KA har tre ex av DVD-boxen ”Glamour – De 25 första avsnitten” som vi lottar ut bland de som svarar rätt på våra tävlingsfrågor.
Läs mer