Ryan Bingham (George Clooney) är en resande konsult från Omaha med specialitén att hjälpa företag över hela USA att sparka anställda när cheferna själva inte vågar. Ett grymt jobb som inte väcker sympatier hos många, men Bingham tycker själv att han har ett viktigt uppdrag och trivs med uppgiften.

Ryan Bingham tillbringar 322 av årets dagar i flygplanskabiner, hyrbilar och kala hotellrum. Han älskar livet i kappsäck och har formulerat sitt relationsfattiga liv till en egen filosofi som han givetvis reser runt och föreläser om. Det enda egentliga mål Bingham har i livet är att bli den sjunde i USA att nå 10 miljoner flygmil och få ett platinumkort.
Men Binghams livsstil hotas när han möter Alex Goran (Vera Farmiga). Ytligt sett verkar hon vara hans kvinnliga jämlike och Bingham förälskar sig.

I samma veva har den unga kollegan Natalie Keener (Anna Kendrick) övertalat Binghams chef att effektivisera företagets metoder och sluta flyga sina konsulter ut i landet. Istället ska uppsägningarna skötas via distans och med hjälp av webbkamera.
Det här gillar förstås inte Ryan Bingham. Han tycker att det är en hederssak att möta de människor han ska leverera sina obehagliga besked till. Dessutom är hans platinumkort i fara.

Bitvis är handlingen farligt nära att kantra och bli en i raden av dessa tusentals förutsägbara dramakomedier som drömfabriken i Hollywood spottar ur sig.
Men regissören Jason Reitman, med filmer som Juno och Thank You For Smoking i bagaget, är så klart för smart för detta. Istället låter han historien ta en och annan riktigt överraskande vändning.
Och likt hans tidigare filmer måste den här också ses som en kritisk och tänkvärd kommentar till dagens amerikanska samhälle.

Up in the Air bjuder på ett lysande manus och strålande skådespelarprestationer. Låga odds på att den kommer att belönas rikligt med både medaljer och statyetter. Gå och se!