Den stora  omröstningen om budgeten som pågick mellan klockan 11 och 13 ungefär tog nästan musten ur mig. En labyrint av ändringsförslag och orala ändringar, blockröstningar och handuppräckningar i en extremt organiserad förvirring. Budgeten röstades igenom i alla fall.

Det som skrämde mig mest var alla ändringsförslag som gällde inskränkningar i rätten till abort. Vi röstade ner dem, men parlamentet var skrämmande jämnt. Bara tio-tjugo rösters övervikt åt vårt håll. Konservativa katolska krafter har ökat sitt inflytande i parlamentet efter valet.

Nu ska jag förbereda mina en och en halv minuter som jag ska tala om Guinea i parlamentet strax. Jag vet inte alls hur det kommer att gå med vår resolution, om de konservativa lyfter ut paragrafen om fiskeriavtalet så som de vill.
Vad som helst kan hända. Kommer att springa iväg till flyget efteråt, så ni får veta hur det gick först i morgon.

I morgon blir det för övrigt European development days i Stockholm. många intressanta sessioner, bland annat om policy-samstämmighet, s k koherens. Som att EU med enda handen hytter med fingret åt massakrer så som i Guinea, å andra sidan hyser starka krafter som gärna gör affärer med nyss nämnda regimer.