Dagen har på punkt efter punkt visat på bristerna i den förda politiken. Och Littorin har inga svar att ge. Det blir väldigt uppenbart att regeringen varken kan eller vill ta ansvar.

Ett ytterligare tecken på det är finansminister Borgs utspel, där han nu försöker göra gällande att det allvarliga läget inte medger några satsningar. Bakvänt så det förslår. Det allvarliga läget kräver satsningar. Det är alla andra bedömare överens om.
Politik handlar om att prioritera, om att visa på möjligheter och att skapa framtidstro. Regeringen väljer att prioritera skattesänkningar före trygghet för vanligt folk. Man väljer att låta arbetslöshet kosta istället för att satsa på jobbskapande åtgärder som rustar för framtiden.
Man väljer att inte använda politiken som ett verktyg utan abdikerar till förmån för marknaden. Det är sorgligt och Sverige förtjänar bättre.

Nu tar jag snart flyget tillbaka till Halland, jag längtar efter att få känna efter om vårsolen där ute är lika skön som den ser ut genom fönstret. I morgon är det distrikts konferens i Laholm. En ny dag med nya möten och nya möjligheter.

Detta är mitt sista inlägg som gäst bloggare och jag tackar för möjligheten att få dela mina tankar och funderingar med er. Jag hoppas att vi ses och hörs i andra forum och att vi hjälps åt att hålla debatten levande!