I dag var inget undantag och till råga på eländet så kunde jag inte hitta bilnycklarna när jag redan lite sen skulle ge mig i väg till flyget. Efter att ha rusat omkring och letat på så väl logiska som ologiska ställen kom jag på att min snart tolvåriga son i går kväll fick för sig att han skulle städa min bil invändigt. (Han hoppades nog på en slant för besväret.)
En snabb koll i hans ytterkläder och byxfickor gav inget resultat, så jag var tvungen att väcka honom. Som tur var hade han trots den tidiga timman lite koll och kunde skramla fram nycklarna.

Resultatet blev att
jag med andan i halsen kom inrusandes på flygplatsen när dom redan hade börjat checka på passagerarna.
I ett försök att vara hypersnabb i säkerhetskontrollen lyckades jag sprätta iväg min klocka som med ett nödrop missade säkerhetsvakten och landade på stengolvet. Givetvis gick den sönder så nu måste jag försöka lokalisera en urmakare här i Stockholm.

Väl på plats i riksdagen hade vi som vanligt på tisdagsförmiddagar utskottsmöte. I dag fick vi en föredragning kring en rapport om tröskeleffekter på svensk arbetsmarknad. Det var lika upphetsande som det låter.
Mest för att man och ena sidan hävdade att höga ingångslöner och LAS skapade trösklar för marginalgrupper (ex. unga och invandrare).
Och å andra sidan konstaterade att den uppluckring som redan gjorts av anställningsskyddet för visstidsanställda visserligen lett till fler visstider, men inte har haft någon effekt på den totala sysselsättningen.
Kontentan blir alltså att jobb som annars skulle ha varit fasta istället blivit vikariat och dyl.
Samt att det går att förändra vilka som ingår i marginalgruppen.

Det sorgliga är att flera av de borgliga ledamöterna inte tycktes se problemet. Utan klamrade sig fast vid att sänkta ingångslöner och sämre anställningsskydd skulle kunna vara ett recept mot ungdomsarbetslöshet.
Att det inte ger fler jobb, utan endast möjligtvis omfördelar dem, valde man i sina frågeställningar att bortse ifrån.
Jag hoppas innerligt att vi slipper se förslag på detta tema som endast bygger på att ställa grupper mot varandra.