Jag har ett förflutet som vårdbiträde inom äldreomsorgen, jag har varit fackligt aktiv inom Kommunal och jag har under många år varit fritidspolitiker i min hemkommun. Sedan 2001 har jag sysslat med politik på heltid. Först som kommunstyrelsens ordförande i Hyltekommun och sedan valet 2006 som riksdagsledamot för Socialdemokraterna.

Jag sitter i arbetsmarknadsutskottet och har där för partiets räkning ansvar för bland annat ungdomsfrågor. Det är ett utskott som passar mig bra och där jag känner att jag har stor nytta av min bakgrund och mina erfarenheter.
Men det har varit tufft att behöva bevittna det systemskifte som borgarna nu genomför. Dyrare och sämre a-kassa, minskade resurser till arbetsmarknads åtgärder, slopad arbetslivsforskning, mindre pengar till arbetsmiljöarbete osv.
Det är en stor känsla av vanmakt att bli konsekvent nedröstad i riksdagens kammare.

I dag har varit en lyxig dag. Ett inbokat företagsbesök blev med kort varsel flyttat och jag fick oväntat en massa tid över att spendera vid datorn. Inte för att jag gillar att sitta vid datorn, men det är en syssla som jag annars har en tendens att försumma.
När jag öppnade min mailbox i morse fick jag en automatisk uppmaning att rensa mina mail eftersom jag överskred mitt utrymme! (Fritt översatt, ett så enkelt språk skulle de små ”inforutorna” aldrig innehålla.)
Så dagen har ägnats åt att rensa, slänga och sortera. Tråkigt men nödvändigt antar jag. Ett plus att jag slipper sitta och göra det i kväll.

Nu blir det läxor, kvällsmat och lite mys framför TV:n med barnen!