Senare i dag, under förmiddagen på tisdag, återkommer Kommunal med omfattning och detaljer om det nya varslet.  Förhandlingarna hade pågått under måndagen, men avbröts efter midnatt

– Kommunal sträckte ut handen och ville få slut på den pågående busstrejken. Därför inledde vi förhandlingar med arbetsgivaren och avblåste strejken tillsvidare. Tyvärr ledde dessa förhandlingar inte till ett nytt avtal. Vi har med detta både visat god vilja och tagit vårt ansvar gentemot resenärerna, säger Håkan Pettersson, Kommunals andre vice ordförande och avtalsansvarige i ett pressmeddelande.

– Vi vill få ett avtal som innebär att våra medlemmar vid de privata bussföretagen ska få samma arbetsvillkor som de som jobbar i kommunala bussföretag och andra på arbetsmarkanden, säger Håkan Pettersson. 

Kommunals pressansvarige Serkan Köse förklarar att det var helheten som det inte gick att komma överens om.

 

Kommunal kräver bland annat följande
• Minst 11 timmars vila per dygn
• Slut på orimligt långa arbetsdagar. Ramtiden ska kortas från högst 13,5 timmar om dagen till högst 13 timmar om dagen
• Ökad rätt till fast anställning
• En löneökning på 1600 kronor på 2 år