En Köpenhamnsfamilj flyttar till en liten stillsam by vid havet. Dottern söker övernaturliga händelser. Hon får då bevittna hur hennes lillebror blir besatt av en hundraårig ”ande” och hon kan bara söka hjälp hos de enda som tror henne: rikemanssonen Oliver och uppfinnaren Richard. De hamnar i kapplöpning med tiden och mörkrets krafter för att avslöja hemligheter som döljer sig på de glömda själarnas ö.

Det här är kanske inte en film som ska ses av en medelålders man som jag, med stora krav på realism.
Instängda ”själar” i små flaskor i en grotta som när de släpps fria tar levande människor i besittning. En fågelskrämma som jagar barn, etc. etc. Med andra ord – ett äkta pekoral istället för en riktig skräckfilm.
Filmen är dubbad till svenska. Det är i sig vedervärdigt, men kanske bra ändå. För de danska skådespelarna är riktigt usla.