Det betyder att jag gärna sjunger högt för mitt blårandiga lag
i 90 minuter och att fotbolls-VM vart fjärde år är den verkliga julaftonen.
Ibland önskar jag att vårdyrket var lite mer som fotbollsvärlden. Varje dag man kom till jobbet skulle man mötas av jublande fans, man skulle få signera duschförkläden och bli värvad till ett vårdhem i Rom. Kanske skulle jag få en egen hejaramsa. Till melodin av Pet shop boys ”Go west” skulle beundrarna sjunga:
”Sanna, du är bäst i stan!”
”Sanna, du är bäst i stan!”

När jag lyckats med konststycket att få Ester, efter veckor av vägran, att  duscha skulle journalisterna vilja veta hur jag gjorde. Fråga mig hur det känns och jag skulle svara:
– Bra, det känns jättebra.
På måndagarna skulle programmet ”Äldre-omsorgsskväll” sändas med analyser från veckan som gott och expertkommentarer. Veckans ämne: Hur ska man locka mer folk till ­vården? En expert tycker att arbetslösa skådespelare ska omskolas. En annan att möjligheten att påverka sin arbetssituation samt en bättre lön kunde vara en idé väl värd att prova.

Efter arbetsdagens slut skulle vi tacka våra supportrar för dagens stöd. Och om jag någon gång skulle vara ur form så skulle det inte göra mig alltför mycket om jag fick sitta på bänken och vila ett arbetspass.
Kanske skulle jag till och med få ett lukrativt kontrakt med någon plasttossefabrikant. Jag skulle få vara med och utforma kollektionerna. Det skulle bli en helt ny färg. Jag är trött på den där ljusblåa varianten. Orange kanske? Sedan skulle det bli en sommarkollektion. En som andas. Finns det något värre än att heta sommardagar sätta på sig plasttossor över sandalerna? Fötterna håller ju på att dö därinne av värmeslag. Var är Arbetsmiljöverket när man behöver dom?

Jag skulle erbjudas en lön på ett par miljoner. Eller ett par 100 000 är också acceptabelt. Faktum är att bara 30 000 i månaden efter 20 år i tjänst skulle få Sveriges alla vårdbiträden att göra vågen av glädje. Och när barn på dagis fick frågan ”Vad vill du bli när du blir stor?” skulle både Kalle, Lisa, Ali och Leyla unisont utbrista:
– Vårdbiträden! Vi ska bli världens bästa vårdbiträden!

Susanna Eklund
är ståuppkomiker.