”Det var en varm dag och vinet svalkade honom. Fåren hade han lämnat vid stadsporten, i ett fähus som tillhörde en nyfunnen vän. Det var därför han tyckte om att vara på vandring – han lärde känna nya människor hela tiden, och han behövde inte umgås med dem dag ut, dag in. När man alltid såg samma människor – och så var det vid seminariet – blev de där människorna en del av ens liv.
Och eftersom de var en del av ens liv så skulle de efter ett tag också vilja ändra på ens liv. Om man inte gjorde som de förväntade sig blev de sura. För alla människor hade en bestämd uppfattning om hur andra borde leva. Men de visste aldrig hur de själva skulle leva.”
Ur Alkemisten, skriven av Paulo Coelho

Motion
Mån: Promenad en timme med bollstyrka
Tis: Pulsgympa
Ons: Vila
Tors: Morgonpromenad med bollstyrka
Fre: Vila
Lör: Morgonpromenad med bollstyrka
Sön: Medelgympa

Bollprogram
Benlyft 30 x 3
Arm och bensträck 30 x 3
Sit ups 15 x 3
Armhävning 15 x 3
Ryggresning 15 x 3
Höftlyft 15 x 3

Matsedel
Om du tycker det fungerar bra att sy ihop din egen matsedel, fortsätt med det. Du kan också använda dig av vecka 1 eller 2 eller ta några måltider från båda och lägga till egna rätter/recept. Undvik mjöl och mjölkmat.

Egen tid
Långsamma rörelser 7-8 minuter/dag
Diagonalkrypning 7 minuter/dag

Nya utmaningar
När man tillfrågas om vad man vill göra eller vad man vill uppnå, precis som du blev i början av vår resa tillsammans, är det ofta mycket enklare att tala om vad man inte vill än att tala om och skriva ner vad man vill. Det är också ofta mycket enklare att titta på andra och säga att så där vill jag inte vara eller så där vill jag inte se ut. Hur kommer det sig? Vad är det som gör att vi fastnar i denna negativa cirkel så att vi inte kommer vidare, fast vi har en inre längtan efter en förändring?
Svaret är givetvis inte lika för alla, utan det beror på många olika orsaker.
Men med största sannolikhet är rädslan för att misslyckas ofta större än viljan att nå målet. Har man då ställt in sig på att det där inte kommer att fungera, då blir det också ofta så.  Om man däremot har bestämt sig för något  kan man också nå sitt mål. Det är inte alltid man vet hur man ska göra.
Men med de utmaningar man ställs inför på vägen och med en positiv inställning till sig själv, gör man både medvetna och omedvetna val som i slutet innebär att man når målet!

Att reflektera över
Vilka gånger i livet har jag gjort det jag har bestämt mig för?
Hur har det stärkt mig?
Vad blir min nästa utmaning?

Anteckningar
Har du under de här veckorna ändrat din målsättning eller kvarstår ditt mål?
Om ja, vad är ditt nya mål?
Om nej, vilken utmaning har varit enklast att möta under dessa veckor?