Hur är det ställt med våra politiker numera?
TCO-tidningen har en artikel i senaste numret under rubriken ”Politiker väljer bort fackligt medlemsskap” att färre än hälften av de borgerliga och miljöpartiets ledamöter i arbetsmarknadsutskottet har fackligt medlemsskap.
Deras motivering med utanförskapet, att man känner för den ena parten när man skall ta ställning i arbetsmarknadsfrågor, känns för mig mycket krystad.
Då är ställningstagandet ganska givet med den antifackliga hållning som ovanstående partier visar. Att det ej heller finns någon empati från det hållet har det också visat sig efter maktövertagandet.

Dessvärre visar sig också miljöpartiet från sin rätta sida i frågan.Mycket elände kommer att skapas för de hårdast ansatta i vårt samhälle,jag tänker närmast på dom som vid årsskiftet fått lämna sina anvisningar i dom arbetsmarknadspolitiska programmen. Jag tänker på dom som har fått lämna dom ”Gröna Jobben”, det är män och kvinnor mellan 55-65 år gamla. Vem vill anställa dom pga. åldersskäl, olika krämpor osv.
Kan liknas vid det Sven-Otto Littorin motiverar att de som fyllt 60 bast skulle få en plusjobbsanvisning till 65 års ålder. Han säger att man inte kan låsa arbetstagare till åtgärder när det skall skapas ”riktiga jobb”framöver.
Hur insnöad får man vara egentligen, vem satsar på nämnda kategori?

Vi skall inte heller släppa debatten om nedrustningen av arbetslivspolitiken. Kan jämföras med besparingarna i a-kassan! Mycket upprörande och samtidigt en tillbakagång i utvecklingen. Om det är någonstans resurser borde tillsättas så är det på detta område. Det är synd att alla fackliga organisationer tycker likadant i Alliansens nedrustningsiver.

Sacos ordförande Anna Ekström är närmast lyrisk till förslagen om vissa försämringar i LAS:en, att gälla from 1 Juli 2007. Förslaget som syftar på att man ej får tillgodoräkna LAS-tiden dubbelt upp från 45 års ålder.
Var inte hon en gång i tiden departementsråd eller liknande för Socialdemokraterna? Kanhända är hon så uppspelt av sitt uppdrag att hon glömmer bort rötterna.

Allt detta är en
samlad attack gentemot dom som är lite äldre i arbetslivet. Till sist varför detta fjäskande och upphaussande av”Zlatan”, låt honom spela i sin egen division, Landslaget behöver definitivt inte honom! Han förstör både lagandan och spelet på plan! Det skall finnas disciplin i ett svenskt fotbollslandslag, om inte då har vi nog lekt för sista gången med dom stora nationerna i dom stora Turneringarna!
I morron bitti åker jag iväg vid 05:30 för att ta mig 35 mil i hyrbil till Kustregionerna och 35 graders kyla.Vi höres imorron dag någongång!
 
Rolf Hagebjörk
Kommunal Norrbotten
Ordförande sektion 22
Kiruna