• Det är skillnad mellan vanlig chat och dejtingsida. På en chat kan man prata om vad som helst inom vissa bestämda gränser som den sidansvarige själv bestämmer. Det går givetvis att bestämma träff med någon också där. Så finns det kontaktsidor som antingen är gratis eller avgiftsbelagda. Här ett urval.

www.spraydate.spray.se

410 000 medlemmar. Åldersgräns 18 år. Över 50 procent är 25-35 år. Gratis.

Du kan chatta, skriva inlägg och bli medlem i en grupp där medlemmarna har samma intressen som du. Man kan också göra ett personlighetstest och sedan matchas man ihop med olika personer.

kontakt.passagen.se

Cirka 100 000 medlemmar som lagt upp profiler. Åldersgräns 16 år. Dominerande åldersgrupp 25-50 år. Gratis.

De flesta som besöker Passagen kontakt är 30 eller äldre. När du lägger in din profil på kontaktsajten finns det många uppgifter att fylla i. Både när det gäller utseende, intressen och vilka egenskaper man söker hos en partner. Sajten har även en blindträffunktion som slumpvis väljer ut personer för en dejt.

www.motesplatsen.se

Över 30 000 medlemmar. Åldersgräns 18 år. Mest för äldre. Gratis. Vip-medlem kostar 70 kronor per månad. 

Profilerar sig för vanliga, seriösa människor som söker lite högre kvalitet på kontakterna. Du kan lägga in din profil med en presentation, chatta och mejla med andra medlemmar.

www.vildawebben.se

Cirka 380 000 medlemmar. Ingen åldersgräns. Dominerande åldersgrupp 26-45 år. Gratis.

Riktar sig till en lite äldre åldersgrupp. Huvudparten är över 26 år. Här kan du lägga upp din egen profil, söka efter andra och chatta.

http://.chat.aftonbladet.se

Är gratis och har massor av rum: Världschatten och Öppen kanal med över 20-talet rum. Den kanske mest populära är 30-plus med ett tiotalet olika rum där 30+, 40+ och 60+ besöks mest.