Clint Eastwood spelar en FBI-agent som jagar en seriemördare. I jakten drabbas Eastwoods polis av en hjärtattack. Handlingen fortsätter två år senare när han har fått ett nytt hjärta och har gått i pension. Dagarna tillbringar han på sin husbåt där han umgås med grannen (Jeff Daniels).

Men en kvinna (Wanda De Jesus dyker upp och berättar att han har fått hennes mördade systers hjärta. Nu ber hon om hjälp att finna mördaren. Eastwoods polis känner tacksamhetsskuld och kan inte tacka nej trots protester från läkaren (Anjelica Houston).

Den gamle seriemördaren har fram till nu legat lågt. Men när Eastwoods gamle trötte agent blir privatdetektiv så börjar seriemorden igen, varje gång med en hälsning till Eastwoods rollfigur.

Jakten på mördaren eller mördarna är rätt spännande trots att filmen är förutsägbar. Det krävs ingen större fantasi för att ganska snart ana hur det hela ska sluta. Och slutet är en trist och osannolik uppgörelse med mycket skjutande i klassisk ”Clintan”-stil.