EU-domstolen fick frågan i en tvist om två tyska vårdbiträden som jobbade deltid men inte fick rätt till övertidsersättning. De hänvisade till det så kallade deltidsdirektivet som inte tillåter diskriminering av deltidsanställda.   

– Den här domen borde påverka de svenska kollektivavtalen, säger Erik Sjödin, docent vid Stockholms universitet och forskare i arbetsrätt. 

Varken Kommunal eller arbetsgivarna, Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) vill kommentera domen närmare. Domen analyseras, är beskedet från båda håll. 

Den som jobbar deltid får inte ha sämre löne- och anställningsvillkor än den som jobbar heltid, enligt den svenska lagen om förbud mot diskriminering av deltidsanställda och EU:s deltidsdirektiv. Om det inte finns sakliga skäl. 

Precis det här uppmärksammade vårdbiträdena i Tyskland som alltså inte fick övertidsersättning förrän de arbetat över heltidsmåttet i det tyska kollektivavtalet, på 38,5 timmar/vecka.  

Domstolen kom fram till att det inte finns sakliga skäl för att de som deltidsanställda inte skulle ha rätt till övertidsersättning.

Billigare med mertid

I Kommunals avtal får deltidsanställda som jobbar över en ersättning för fyllnadstid (som det heter i SKR-avtalet) eller mertid (avtalen med Vårdföretagarna), upp till heltidsmåttet. En ersättning som är lägre än övertidsersättning. 

För en kommun- eller regionanställd som till exempel jobbar tre timmar över, innebär det enligt vårt räkneexempel över 350 kronor mindre i ersättning för en deltidsanställd (se faktaruta). Skillnaden är något mindre på den privata sidan.  

– I grunden är det billigare för arbetsgivaren att använda någon som jobbar mertid än någon som jobbar övertid, säger Erik Sjödin. 

Skillnader i ersättning i avtalen 

Räkneexemplen är gjorda utifrån en månadslön på 25 000 kronor och tre timmars övertidsarbete. I SKR-avtalet kallas det fyllnadstid, i Vårdföretagarnas avtal mertid. 

SKR-avtalet:

  • Heltidsanställd, enkel övertid 2 timmar plus 1 timme kvalificerad övertid ger sammanlagt 909 kronor i ersättning. 
  • Deltidsanställd (75 procent) får ersättning för fyllnadstid i tre timmar och får sammanlagt 545 kronor i ersättning. 

Vårdföretagarnas avtal (personlig assistans):

  • Heltidsanställd, två timmar med lägre ersättning plus en timme med högre, ger sammanlagt 879 kronor. 
  • Deltidsanställd (75 procent) får ersättning för mertid i tre timmar och får sammanlagt 537 kronor i ersättning. 

Kommunal hade uppe frågan i den senaste avtalsrörelsen med SKR men fick nej. Det var innan den här domen hade kommit men sedan tidigare finns en annan dom som rör piloter, även det i Tyskland, och domstolen kom fram till samma sak där. Det fanns inga skäl att ge lägre ersättning till en deltidsanställd. 

– Min uppfattning är att utifrån lagen om förbud mot diskriminering av deltidsanställda borde man kunna kräva övertidsersättning i stället för mertidsersättning. Men inget händer om ingen hävdar sin rätt, säger Erik Sjödin. 

Kan bli som dygnsvilan

Det var först när en ambulanssjukvårdare i Sverige anmälde till EU-kommissionen som det blev fart på regering, fack och arbetsgivare i frågan om dygnsvila. 

En liknande utveckling skulle det kunna bli i deltidsfrågan, tror Erik Sjödin. Att en deltidsanställd i Sverige anmäler avtalet till EU-kommissionen, om inte fack och arbetsgivare lyckas komma överens innan dess. 

– Jag gissar det. Sen är den här regleringen inte lika skarp som arbetstidsdirektivet. 

På vilket sätt? 

– Det finns lite mer gråzoner i deltidsdirektivet än i arbetstidsdirektivet, säger Erik Sjödin.