– Anledningen till just denna teckning var att jag är 100 procent säker på att alla känner igen sig. Man går in med stort mod om att sjunga ut och stötta talaren som tar upp problematiken. Men man kommer ut med känslan av att modet svek. Inget blev direkt annorlunda, säger Tuula Wegelius, 57 år och nattarbetare på ett äldreboende i Gullspång i Västergötland.

Kollegorna blev inte så glada

Visar du dina serier på jobbet?

– Nja, en del har jag visat. Jag gjorde karikatyrer av olika arbetslag, även mig själv, som några inte blev så glada över. Så nu – nej. Men man vet aldrig, suget finns att teckna både chefer och sjuksköterskor och kollegor. Inspirationen kommer från allt jag hör och ser. Och att vi alla har något litet särdrag som jag vill snappa upp.

Tuula målar och gör alla möjliga sorters illustrationer, en del lägger hon ut på Instagramkontot @handmadebytullikan.

Har du någon konstnärlig utbildning eller är du självlärd?

– Jag är självlärd och lär mig hela tiden nya tekniker. Jag håller även på med att bränna i trä, göra skulpturer i lera och lite allt möjligt. Just nu har jag fastnat i att försöka teckna bilder som ser lite gammaldags ut.