Ett påskägg fullt med geléhjärtan


… vill vi ge till bussföraren Tino Borg Teroni. Han har inte bara fått pulsen att rusa på tusentals tevetittare genom sin medverkan i Hotell Romantik på SVT. Han har också skänkt lite flärd och sensualitet till bussföraryrket. För det förtjänar han rejält med socker!

Ett litet påskägg med pyttelite sockerkorn i botten

… skickar vi till Axfoods vd Klas Balkow. Hans företag driver matvarukedjorna Hemköp, Willy’s och Citygross som kraftigt har höjt matkostnaderna för landets konsumenter, så vi utgår från att direktören själv vet hur man kokar soppa på en spik och får de där sockerkornen att bli riktigt godis. Lyckas han inte med det får han köpa egna ägg, i fjol fick han en bonus på 11 miljoner kronor utöver årslönen på 8 miljoner. Bara bonusen räcker till över 800 000 påsar ”påskeskum” i hans egen affärskedja. Då har han årslönen kvar till hyra och lite annan mat.

100 rejäla godisfyllda påskägg 

… kommer lastade till Birgitta Uusitalo, enhetschef för äldreomsorgen i Junosuando i Pajala kommun. Där får arbetarna själva välja vilka dagar de vill jobba och hur länge, bara de når upp till sin arbetstidslängd. ”En människa är inte bara sitt arbete”, sade hon till Kommunalarbetarens Pernilla Josefsson. Och påskäggen lär hon behöva: efter vår artikel blev hon nedringd, några ville till och med flytta dit.

Ett helt tomt påskägg

… kommer till Stefan Koskinen, chef på arbetsgivarorganisationen Almega. Till vår reporter Stephen Lindholm sade Koskinen i januari: ”Jag vill inte låta hjärtlös. Men de som tjänar minst måste få det sämre innan de kan få det bättre.” Kanske, kanske, blir det en godisbit nästa år alltså.

26 robusta välfyllda påskägg 

… skulle vi slutligen vilja skicka till huvudskyddsombudet Simon Kullberg i Malmö. Tack vare hans insats för arbetarna på en daglig verksamhet löste han inte bara ett farligt arbetsmiljöproblem med en brukare som slog och spottade, han lyckades också öka antalet arbetsplats- och skyddsombud från nio till 26.

Glad påsk!