– Jag har behövt sätta mig i skogen flera gånger. Det gäller att sätta sig där folk inte springer omkring och sedan täcka så gott som möjligt, till exempel med mossa. 

– Alla personer är ju olika, men själv känner jag ingen stress över detta. Man får helt enkelt se till att gå på toaletten innan man åker ut. Men visst har det hänt att man har fått gå en bra bit till bilen, sedan ska man blåsa igång alkolåset och om det är vinter så tar det ett tag att åka till närmaste toalett. 

Har man en orolig mage eller dricker för mycket vatten, till exempel under sommaren, är ju toaletten ett ännu större behov.

Niklas Delerud, parkarbetare

– Har man en orolig mage eller dricker för mycket vatten, till exempel under sommaren, är ju toaletten ett ännu större behov. Om det saknas skog i närheten kan det bli akut och rent ut sagt en olycka. 

– Vi jobbar bland annat ute på Dalarö. Där finns det en toalett vi kan använda, men under pandemin fick vi inte låna den. Då blev det många 20-minuterssträckor mellan Dalarö och Haninge.