Det hela började med ett APT-möte där frågan om arbetsskor kom upp. En ung kollega berättade exempelvis att hon började få hälsporre. Ida har själv problem med knä, höfter och rygg.

– Jag märkte att engagemanget var ganska stort.

Hon lyfter fram flera argument för att arbetsskor borde vara en del av arbetsutrustningen, det handlar inte bara om hälsoskäl, det är också en fråga om klassklyftor och jämställdhet, menar hon.

Mötet resulterade i att Ida Nilsson skrev ihop ett informationsblad om arbetsskor och vad det innebär att skriva en facklig motion. Det delade hon sedan ut till kollegerna och på två månader har hon nu fått in hela 33 motioner till Kommunals Norrtäljesektion.

– Jag tycker att genomslaget är fantastiskt. Men jag kan inte säga att det känns oväntat, det här är något som många har velat driva under lång tid.

Finns det inte en risk att arbetsgivaren tycker att det här blir dyrt om ni får igenom det, och då vill dra in på andra saker?

– Självklart finns det en risk för det. Men jag tänker också på att regeringen vill satsa på äldreomsorgen nu. Jag lever på förhoppningen att den här stora satsningen också kan läggas på personalen. Det här är inte bara en ekonomisk fråga, det är en hälsofråga.

Ida berättar att uppropet nu har spridit sig och att de också har fått in motioner via arbetsplatsombudet Tobias Enlund på Norrtälje sjukhus.