OBS! Klicka här för att se aktuella medellöner för brandmän!

Skärmdump från KA:s lönekoll.
Skärmdump från KA:s lönekoll.

Om statistiken

  • I grafiken ovan redovisas medellöner för samtliga räddningstjänster med fem anställda eller fler.
  • Vi har frågat efter medellön för tillsvidareanställda i den kod, i löneystemen, där brandmän ingår. Men alla räddningstjänster gör inte likadant med kodningen, därför kan i vissa fall endast brandmän vara inräknade medan brandförmän och andra liknande titlar kan ingå på andra håll. Men den stora gruppen anställda i räddningstjänsterna är brandmän.
  • Deltidsbrandmän ingår inte. 
  • Löneuppgifterna kommer från räddningstjänsterna själva och avser medellön för tillsvidareanställda utan tillägg (ej fast ob-tillägg t ex) i november 2019, räknat på heltid. Eventuella felaktigheter i siffrorna beror i så fall de inrapporterade uppgifterna.