Varför har ni kockar i Skärholmens stadsdel gjort en egen kokbok?

– Vi gör jättemycket klimatsmart och ekologisk mat, vi gör vegetariskt tre gånger i veckan. Det funkar jättebra och då satte vi ihop en bok för att visa föräldrarna hur vi lagar mat och vilken kvalitet och näring barnen får. 

Vad har du för tips på hur man kan laga mat som är bättre för klimatet?

– Jag kör mycket bönor i  stället för kött. Jag lagar nästan inget rött kött men ibland kyckling. Jag gillar kikärtor och röda linser som man kan göra många bra recept med. Det finns mycket man kan göra, man kan byta ut grädde och mjölk mot kokosmjölk i maten.

Hur involverar ni barnen på förskolan i miljötänket?

– De blir vana att äta klimatsmart mat om de får det från början. Från början var det lite svårt, de kunde leta efter köttbitar, men nu tycker de om maten. Vi äter jättemycket grönsaker till alla måltider.