Det här behöver du:

  • 3 dl kokta svarta bönor
  • 1 råriven rödbeta
  • 1 picklad rödbeta i tunna skivor
  • 2 dl picklade blomkålsbuketter
  • 2 dl grovskuren grönkål 
  • 2 dl strimlade rotfrukter 
  • 1 dl strimlad salladslök

Limedressing:

  • ½ röd chili
  • ½  dl soja
  • 1 pressad lime
  • 1 msk finriven ingefära

Så gör du:

  1. Blanda dressingen. Bottna skålarna med bönorna och blanda med hälften av dressingen.
  2. Fördela grönsakerna i högar ovanpå. Häll över resten av dressingen och toppa med strimlad salladslök.

Så picklar du:

  • ½ dl ättikssprit
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl vatten

Koka grönsakerna några minuter i lagen. Låt stå kallt ett dygn.