Även Sundsvall har hakat på Undersköterskeupproret och kräver bättre arbetstider, fler kolleger och högre lön.

Ett 50-tal av Kommunals medlemmar samlades på Kristinelunds äldreboende i måndags där namnlistan med 1 200 namn lämnades till lokale riksdagsledamoten Ingemar Nilsson (S), rapporterar Sundvalls Tidning. Han lovade att se till att namnlistan lämnas till socialminister Lena Hallengren (S).

– Vi måste få mer pengar till välfärden. Budgeten är så tajt, inte minst i norrländska småkommuner. Om inte staten går in går det åt fanders, säger sektionsordförande Åsa Selander till Kommunalarbetaren.

Förutom Ingemar Nilsson deltog också lokala politiker som medlemmarna kunde ställa frågor till, skriver ST. Bland annat diskuterades delade turer, något som kommunfullmäktige i Sundsvall har som mål att avskaffa. Det är ännu inte klart hur det ska ske.