Vad hände sen?

– Regionrådet för hälso- och sjukvårdsfrågor Karin Sundin (S) ville ha kontakt med mig för att gå en dag i mina skor under mitt arbete på sjukhuset. Hon gick med mig i verksamheten under en dag i juni.

Angela Wallin.

”Politiker, gå en dag i mina skor”

Debatt

Hur var den dagen?

– Hon sa först att hon måste gå klockan två, men sedan var hon kvar hela dagen. Hon hade arbetskläder och sportskor och var med och hjälpte till med enklare arbetsuppgifter. Hon ställde frågor och pratade också en stund med mina chefer. Hon fick se jobbet med patienterna men delar av avdelningen var stängd eftersom det var sommar så det var lite lugnare än vanligt.

Är det viktigt att politikerna ser vad som sker på golvet?

– Ja, det tycker jag. Det var ett bra initiativ av henne att göra det, även om det egentligen är för lite att gå med under ett arbetspass. Egentligen borde de vara med under en hel arbetsvecka och både dagpass och nattpass för att inte få fel bild av arbetsbelastningen.

Är du nöjd med effekten av din debattartikel?

– Jag är nöjd eftersom jag fick mycket respons och för att regionrådet verkligen tog sig tid och kom och gick med mig en dag. Det var bra gjort. Det kändes som att hon förstod att vi har mycket att göra. Dessvärre har hon gett besked i lokaltidningen nu i augusti att det ska sparas 400 miljoner på vården och hur hon ska få ihop det kan jag inte förstå. Ska det dras ner på personal vet jag personligen inte om jag vill jobba kvar eftersom det redan är tungt fysiskt och psykiskt.