Recept: Linsfrukostfrallor
Att blanda lins- och böngroddar i brödbaket ger saftiga och matiga frallor. Receptet räcker till 16 frallor.
Det här behöver du:
- l 1 pkt jäst
- l 4 dl ljummet vatten
- l 1 dl mjölk
- l 5 dl lins- och böngroddar
- l 1 tsk salt
- l 1 dl havregryn
- l 3 dl grovt fullkornsmjöl
- l 8-9 dl vetemjöl special
Så gör du:
- Lös upp jästen i det ljumma vattnet. Tillsätt mjölk, salt, linsgroddar, havregryn och fullkornsmjöl och blanda väl. Rör sedan i vetemjölet lite i taget och arbeta ihop degen tills den börjar släppa från kanten. Den ska fortfarande vara lite kladdig.
- Jäs i 30 minuter.
- Ta upp och knåda degen och dela i 16 bitar. Rulla till frallor och lägg på plåt. Strö över lite havregryn. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader och grädda frallorna i 12 till 15 minuter.