Som KA tidigare berättat om har ISS Facility Services kritiserats för orimlig arbetsbelastning i två skolkök i Alingsås. I februari anmälde Kommunal företaget till Arbetsmiljöverket två gånger. Den första anmälan gällde Centralköket. Köket är byggt för att laga 2 500 portioner per dag. Men sedan ISS Facility Services tagit över lagas 6 000 portioner dagligen.

Den andra anmälan gällde Noltorpsskolans kök där Kommunals huvudskyddsombud slog larm om en ohållbar arbetssituation. År 2000 lagades en rätt till 500 elever, i dag ska personalen, med nästan samma utrustning, laga tre rätter till som mest 600 elever. Sedan anmälan har situationen inte blivit bättre, säger huvudskyddsombudet till tidningen Arbetarskydd.

Nu hotar Arbetsmiljöverket ISS Facility Services med ett vite på 50 000 kronor. Senast den 21 december måste företaget ha gjort en ordentlig kartläggning av personalens arbetsmiljö, rapporterar Arbetarskydd.