London 1946. Den engelska huvudstaden är på väg att resa sig ur de sönderbombade ruinerna efter Andra världskriget. På gatorna rör sig Juliet, en framgångsrik författare med gott om pengar och en lika framgångsrik pojkvän. Livsglädjen borde spira, men Juliet verkar inte riktigt tillfreds. När hon får brev om en märklig bokklubb på Guernsey i Engelska kanalen reser hon dit och börjar rota i vad som hände på ön under den tyska ockupationen.

Det här är inte världens mest subtila film. Juliet sitter på ett tjusigt societetsparty och blickar längtansfullt mot en ballong som svävar iväg upp mot taket. När hon läser brevet från grisbonden Dawsey börjar symfoniorkestern spela redan i första meningen. Där och då begriper alla hur det kommer sluta. Fast resan dit blir rätt trivsam – lagom rörande, lite spännande och med massor av fantastiska vyer från kanalön.