Recept: Yvonnes cupcakes
Yvonne Karlsson Tykagård är köksbiträde på köket Björkäng i Lidhult. Hennes recept på cupcakes vann andrapris i KA:s tävling om bästa jobbfikat.
LÄS OCKSÅ: Alla tycker om Maries morotskaka
Det här behöver du (ca 10 st):
Till kakorna
100 g smör
2 st ekologiska ägg
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
1 tsk citronsaft
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Till frostingen
600 g cream cheese
150 g smör rumsvarmt
0,5 tsk vaniljsocker
10-14 dl florsocker
blommor och fjärilar till dekoration är gjorda av sockerpasta som köps i affären
Gör så här:
Kakorna:
1. Sätt på ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, socker, vaniljsocker vitt och pösigt. Smält smöret. Häll i mjölken och blanda med äggsmeten.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och vänd försiktigt ner i smeten.
4. Blanda i rivet skal och saften av en citron.
5. Placera pappersformar i en muffinsplåt och fyll med 2/3 smet.
6. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna.
Frosting:
1. Rör samman smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft med creme cheese. Dela frostingen och färga i olika färger.
2. Spritsa och garnera.