Recept: Maries morotskaka
Marie Klangebo är bussförare på Flygbussarna vid Arlanda. Hennes recept på morotskaka vann första pris i KA:s tävling om bästa jobbfikat.
LÄS OCKSÅ: Alla tycker om Maries morotskaka
Det här behöver du:
Till kakan
4 ägg
4 dl socker
4 dl mjöl
250 gr smält margarin
2 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
6 dl fint rivna morötter
kanel
Till glasyren
120 g smör
200 g Philadelphia ost naturell
5 dl florsocker
lite citronsaft
kokos
Gör så här:
1. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Blanda i övriga ingredienser till kakan – utom kanelen och blanda väl.
3. Häll i en smord och bröad långpanna eller i 2 formar.
4. Grädda i 175 grader i ca 25 – 30 min.
5. Strö över kanel direkt när du tar ut kakan. Låt svalna.
6. Nu är det dags för glasyren. Vispa mjukt smör och ost, blanda i florsockret och
citronsaften. vispa till en fluffig o fin smet.
7. Bred över kakan och strö över kokos om man vill ha det.