LÄS OCKSÅ: Alla tycker om Maries morotskaka

 

Det här behöver du:

Till kakan
4 ägg
4 dl socker
4 dl mjöl
250 gr smält margarin
2 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
6 dl fint rivna morötter
kanel

Till glasyren
120 g smör
200 g Philadelphia ost naturell
5 dl florsocker
lite citronsaft
kokos 

 

Gör så här:

1. Vispa ägg och socker pösigt.

2. Blanda i övriga ingredienser till kakan – utom kanelen och blanda väl. 

3. Häll i en smord och bröad långpanna eller i 2 formar. 

4. Grädda i 175 grader i ca 25 – 30 min. 

5. Strö över kanel direkt när du tar ut kakan. Låt svalna.

6. Nu är det dags för glasyren. Vispa mjukt smör och ost, blanda i florsockret och
citronsaften. vispa till en fluffig o fin smet. 

7. Bred över kakan och strö över kokos om man vill ha det.