Kocken Linda Gustavsson med Isak, Vincent och Alva.

Alla är med

På Lekbacken jobbar all personal ihop och planerar aktiviteter ihop. Pedagoger, städ och kökspersonal.

 

Planera, planera!

Maten planeras tre veckor i förväg och då också när barnen ska vara med.

 

Gör själva

Planeringen skapar tid att göra själv. Köttbullar kan ta tre dagar. Smet dag ett, rulla dag två och in i ugnen dag tre.

 

Eko och grönt

Inga hel- eller halvfabrikat och målet att ingen mat ska kastas ger pengar över till satsning på grönt och ekologiskt.

 

Köket är hjärtat

Köket och matsalen är en central punkt på förskolan. Här möts alla och barnen är alltid välkomna.

 

Barn vågar välja

Barnen får själva ta mat. Huvudrätt, flera sallader och soppa finns alltid.

 

 

 

 

Det här är vi!

Namn: Fatma Baker, Lutfije Sherief, Linda Gustavsson, Lee Loo Bulikawit och Elizabett Johansson.
Yrken: Köksbiträden, kock och städare.

Er mat har nominerats till flera priser, bland annat blev ni bästa förskolekök i White guide junior. Hur gör ni?

 – Vi hjälps åt. Lee som städ­ar är bra på att odla. Så hon odlar med barnen ibland och vi i köket tar lite av hennes uppgifter. Sedan kommer barnen med någon låda morötter som vi kan använda. Det blir rolig­are, säger Linda Gustavsson.

 Ni lagar inte bara god mat. Ni är ute i barngrupperna och jobbar med teman som återvinning. Hur hinner ni med?

– Vi skulle inte hinna utan planering. Särskilt inte om någon blir sjuk. Vi förbereder alltid dagens mat dagen innan, säger Linda.

– Ja, gör man saker i många små steg så hinner man, säger Elizabett Johansson.