Om någon skulle tveka om folk verkligen vill jobba skulle man kunna ha skickat den personen till Tunnelgatan i centrala Stockholm på onsdagseftermiddagen. Dit hade Arbetsförmedlingen av misstag kallat över 60 000 personer till en rekryteringsmässa. Med löfte om att få träffa tio företag som sökte säljare och kundtjänstmedarbetare strömmade folk dit.

”Ett mycket bra tillfälle för dig som är i början av karriären”, hette det bland annat i inbjudan.

En av dem som kom till förmedlingens lokaler var Majed Mansour:

– Jag fick det här mejlet i måndags och tyckte det var en bra möjlighet till jobb. Jag har varit arbetslös i ett år och åkte ända från Södertälje för att komma hit. Tråkigt att de skickade ut till så många så att det blev inställt. Jag hade förberett mig en del och skrivit om mitt cv, säger han till KA.

Folk köade i tusentals och det slutade med att polis fick kallas till platsen.

– Jag har inte fått tag på chefen där. Så jag kan inte bekräfta något. Det är upptaget i telefonerna, säger Christina Mångård, som är pressekreterare på Arbetsförmedlingen, till Aftonbladet.