– Jag är glad och hedrad. Som prioriterad uppgift ser jag att tillföra ytterligare kunskap om arbetslivets villkor för löntagarna, säger Ylva Thörn i ett pressmeddelande.

Ylva Thörn var förbundsordförande för Kommunal i 14 år innan hon slutade 2010. Sedan dess har hon bland annat gjort en enmansutredning om facklig-politisk samverkan för Socialdemokraterna. Nu får hon alltså jobba vidare med de frågorna.
  Ylva Thörn blir även adjungerad till verkställande utskottet och partistyrelsen.

Kommunals nuvarande ordförande Annelie Nordström gratulerar Ylva Thörn till jobbet och tycker att S har gjort ”en toppenrekrytering”.
  – Socialdemokraterna behöver fortsätta driva och bli ännu vassare när det gäller jämställdhets- och arbetsmarknadsfrågor. Där kommer Ylva att vara en stark resurs, säger Annelie Nordström i ett pressmeddelande.