Min pappa hade det ekonomiskt gott ställt i Kurdistan men var tvungen att fly till Sverige på grund av sitt politiska engagemang. När militären tog makten i Turkiet blev många journalister, författare, advokater och läkare tvungna att lämna landet för att de hade kämpat för demokrati och mänskliga rättigheter.

Om militären skulle gripa makten i Sverige, vilka skulle då bli tvungna att fly? Aktiva politiker som Mona Sahlin, Fredrik Reinfeldt och fackföreningsledare som Wanja Lundby-Wedin skulle bli tvungna att lämna landet. Även kulturpersonligheter som Helena Bergström och Gösta Ekman skulle tvingas ta sin tillflykt i utlandet. Jimmie Åkesson påstår att Sverigedemokrater vill hjälpa flyktingarna på plats och inte låta dem få skydd i Sverige. På vilket sätt skulle min pappa och alla andra politiskt aktiva människor få hjälp på plats när de hotas att bli mördade av sin egen stat?

Jimmie Åkesson och hans vänner blir upprörda när de anklagas för att vara rasister och nazister. Den 19 oktober 2009 skrev han på Aftonbladets debatt att muslimerna var det största hotet mot Sverige för att de firar ramadan och inte äter fläskkött. Hans partikamrat Kent Ekeroth som nu sitter i riksdagen sade till Aftonbladet den 20 september 2010 att en troende muslim inte kan vara svensk. ”Med morot och piska ska vi få muslimerna att lämna Sverige”.
Det han inte förstår är att både han och Jimmie Åkesson har samma människosyn som muslimska fundamentalister. Enligt Jimmie Åkesson och Kent Ekeroth finns bara ett sätt att vara svensk på och de muslimska fundamentalisterna säger att det finns bara ett sätt att vara muslim på. Det är deras renlärighet som är så skrämmande och påminner om nazismen.

Däremot tror jag inte att de som har röstat på Sverigedemokraterna är rasister. Att man ändå väljer lägga sin röst på SD ska tolkas som att de vill ge de etablerade partierna en läxa för att de aldrig ville diskutera svårigheter som uppstår i ett mångkulturellt samhälle.
Jag är övertygad om att människor som trots hot om förföljelse står upp för sina åsikter och kämpar för sin frihet har svenska folkets fulla beundran. Genom att ge skydd åt dem som slåss för demokratiska rättigheter där sådana inte finns kan vi bidra till en mer demokratisk värld. Sverige har kunnat ge skydd undan diktaturer åt många ledare såsom Bruno Kreisky och Willy Brandt. Det är detta som ska vara Sverige för mig och inte Sverigedemo­kraternas intåg i riksdagen.

JA
till människor som kämpar för allas lika värde.

NEJ
till fanatism, nazism, rasism och fascism i alla dess former.