Nu har ju kungahuset äskat om pengar till bröllopet nästa år och det vill jag protestera mot.
När det är sådana besparingar i vårt samhälle så får väl kungafamiljen bekosta sitt eget bröllop, tycker jag.

Vi tittade på TV igår på Kunskapskanelen om sömnapné vilket min man lider av och därför måste hyra en slags pump av landstinget att ha när han sover. Detta har gett oss båda ett nytt liv och vi är väldigt glada att det finns hjälpmedel.
Vi läste idag att i vissa landsting får man detta gratis, men inte i Östergötland. Detta är ett landsting som inte vill att något ska vara gratis. Man betalar sin skatt och sin behandlingsavgift, men om man måste ha hjälpmedel så får man bekosta det själv.

Nu senast så vill politikerna att de som behöver rullatorer utomhus ska köpa dem själva. ”De finns för en billig penning på marknaden” är politikernas svar till de gamla och handikappade.
Många har ju inte så stor pension att leva på, och så kommer detta också.
Jag undrar om inte detta är en form av särbehandling och det är väl inte tillåtet. Hur ska de kunna ta sig ut och ha ett socialt liv, är min stora undran.

I Norrköping så är det inte lätt att få hjälp med vare sig ledsagare eller färdtjänst. Eftersom samordningscentralen till färdtjänst ligger i Moldavien så är det inte lätt för de med t ex talsvårigheter att göra sig förstådda.
Dessutom måste man lägga på minst 45 minuter på färdvägen, eftersom det är samåkning. När jag ska till centrum tar jag en buss inte långt från mig och åker till stan på cirka 10 minuter, men skulle jag sitta i rullstol och behöva färdtjänst så måste jag räkna med +45 minuter.
Jag undrar hur man tänker.
Att vara gammal idag är ett straff för att man lever länge och har byggt upp samhället.

Jag undrar hur politikerna vill bli behandlade när de inte kan eller orkar längre. Landstinget i Östergötland leds av den borgerliga alliansen + Vrinnevilistan (ett gäng anställda på Vrinnevisjukhuset i Norrköping) som lovade guld och gröna skogar i vården för Norrköping.
Jag hoppas att det blir mer erfarna politiker nästa val och framförallt SOSSAR.