Vi har ju olika politiker och olika struktur på arbetsledning och dylikt. Vi i vår sektion lägger ner mycket tid att åka ut till våra arbetsplatser eftersom vi möter mycket uppskattning av det. Våra medlemmar känner att de får större möjlighet att göra sig hörda över en kopp kaffe.
Det blir mycket resor men det är det värt. Vi pratar löner, arbetsmiljö, och annat som dyker upp. Idag blev det mycket om arbetstider och schemaläggning.

När vi reser på det sättet vi gör så upplever vi också årstidsförändringarna. Tänk när man sitter på bussen eller pendeltåget och tittar ut och ser t ex hela ängar med gullvivor på våren och på hösten alla färgsprakande träd och buskar det känns fint, jag ser ganska mycket djur framför allt när jag åker pendeln.
Jag har inget körkort men klarar av resandet ändå ganska bra, det blir ganska mycket telefon och inläsningar av material när man sitter still så länge.

Jag har ju som sagt ganska mycket arbetstid på mitt ordinarie jobb och ibland blir jag splittrad både i tankar och arbete. Det händer ofta att jag får sätta mig ner och säga till mig själv att ta det lugnt och tänka efter, så jag blir på rätt plats både fysiskt psykiskt, jag är ibland trött när jag kommer hem.
Jag tycker det är kul med det fackliga jobbet och är glad att jag blev omvald till ordförande, och hoppas att medlemmarna tycker att jag gör bra ifrån mig och inte bara röstar på mig eftersom det inte finns någon annan.
Jag är ju naturligtvis inte ensam i sektionen utan har ett gäng duktiga medarbetare annars skulle det inte gå. Vi delar på våra arbetsplatsbesök för vi försöker att hinna med alla under ett år vi har cirka 40 stycken arbetsgivare runt om i Östergötland.
Till detta har vi ju lite förhandlingar också på vår agenda.

Det är inte ett 7-16 jobb att vara fackligt förtroendevald, men man har ju tackat ja till uppdraget. Det som är roligt är att man växer med uppdraget och alla de utbildningar som man får gå inom Kommunal. Och den glädje man känner när man lyckats bra i en förhandling och ser att någon eller några medlemmar får det bättre.