De är så mycket omorganisationer runt om i Linköpings stift, men jag tror att det är så i de andra stiften också. Mycket beror på att kyrkan har lite dålig ekonomi och att det har varit ganska många utträden, det är inte bara Kommunal som drabbas.
Den största omorganisationen i Östergötland är Norrköping där 18 församlingar som ska bli fyra.
Det är en oro i lägret, så att säga. Man undrar vad som ska hända med sin tjänst och var man ska jobba I min församling så slår vi ihop tre innerstadsförsamlingar och det är inte bestämt var vi ska ha vår församlingsexpedition. Alla vill helst vara där man är.

Jag tror att det ändå blir lättast för oss i personalgruppen (vaktmästare, lokalvårdare, värdinnor) att samarbeta. Där finns inte så stor konkurrens mellan grupperna. Vi är så medvetna att detta måste ske.
Det är beslutat att ingen blir avskedad pga omorganisationen, men däremot så kommer det att diskuteras tillsättningar av tjänster vid pensioneringar och andra avgångar.
De som har det värre är nog kyrkoherdarna som ska bli fyra, nu har vi cirka 18 stycken. Ansökningarna har kommit in och det blir inte lätt att välja. Det blir stora församlingar som dom ska bli arbetsledare för och många viljor, inte minst ifrån våra politiker och där tror jag maktkampen är störst eftersom antalet politiker blir mindre.

Jag rör mig bland
många omorganisationer, just nu även den eventuella i Kommunal. Så jag känner att jag inte har någon större kraft att tänka till om mig själv och min kommande situation. Det är väl inte så bra att bara tänka på andra, se till att de får det bra och inte ska behöva oroa sig.
Vi Ordföringar i Östergötland har som tur är handledning varannan vecka och det känns skönt. Allt detta ska vara klart till 2010 så det är ganska snart.
Det är spännande samtidigt.