Jag Lena Pettersson, 57 år, varit gift med samma karl i över 30 år, har två vuxna barn med familjer. Är alltså farmor ggr två (den tredje på väg) och mormor ggr två.
Jobbar inom Svenska kyrkan i Norrköping är ordförande i sektion 24 kyrkan i Östergötland.

Min man är arbetslös sedan flera år tillbaka och för honom är det svårt att få jobb. Han är verkstadsmekaniker till yrket och jobbade på Ericsson tills dess de slog igen här i Norrköping (30 år).
Jag tycker det känns skönt att inte Metall kom på idén om lönedumpning då, för då hade vår ekonomi varit mer än knaper.
Jag har lite svårt att förstå hur de tänker eftersom det inte finns någon garanti för fortsatt arbete och då får man ju mycket mindre i a-kassa om man måste stämpla och det verkar ju inte så optimistiskt vad det gäller att få nya jobb.
Jag undrar var det ”nya arbetarpartiet” tog vägen, det gällde nog inte vanliga arbetare.
Jag är inte lite förvånad över den borgliga regeringen. De är så handlingsfattiga, de törs inte göra något för att mildra krisen. Gå ut och skrika om att bankernas direktörer och ägare skulle slopa sin bonus, men inte göra något åt de statliga verken och AP-fonderna, det är skrämmande.

Jag var på löneöversyn på två av mina arbetsplatser i förra veckan och då kom både Metalls utspel och Borgarnas regeringsförmåga upp på tapeten. Som arbetsgivare hyllar man Metall, men tycker att regeringen skulle vara mera handlingskraftig.
Heja Ylva, för inte ska vi i Kommunal vare sig lönedumpa eller låsa fast oss i årets löner.
Vi i kyrkan fick ett bra avtal 2008 och till 2010 och tänker fortsätta att jobba på det. Vi är inte högavlönade och behöver tillskottet, det blir ju inte billigare att leva.

Nu vill ju borgarna att barnfamiljer ska få städhjälp och det är väl gott och väl, men vem ska utföra detta? Troligtvis tjejer och lågavlönade timanställningar.
Nu måste vi hjälpas åt att se positivt framåt, det är snart vår och här börjar björkarna skifta i lila.
Jag ska nu fortsätta min dag, eller rättare sagt kväll, med att gå på FonusÖst distriktstämma där jag är ordförande både i distriktsrådet och i FonusÖst styrelse. Det är ett hedersuppdrag.