Ingenstans inomhus kan man ta sin cigg längre. Här på kontoret har får vi inte röka inomhus utan måste gå ut på gården oavsett väder.
Men vad är det som gör att jag fortsätter att röka. Är det giftet nikotin, är det kamratskapet bland rökarna, är det att man kan ta en paus i jobbet ibland (det är okey att ta en rökpaus), har jag för gott om pengar eller är det ren slöhet?

Vad krävs för att sluta? Måste jag bli sjuk först, få en hjärtinfarkt eller kol eller något annat som gör att jag tvingas sluta.
Jag är överviktig också och stressar ganska mycket i jobbet. Och är snart 50år.
Jag har i alla fall inga problem med uppslag till nyårslöften.

Undrar vad regeringen funderar över för nyårslöften till kommunalarna. Fortsatta försämringar för vanligt folk är mitt tips. Låglönejobb som pigor eller drängar eller för att använda lite mer modernt språk en större servicesektor med marknadsanpassade löner. Löner som är anpassade till den lägsta ersättningen i a-kassan.
Alliansen borde göra ett studiebesök på statarmuseet i Skåne. Där visar man hur en förtryckt underklass som var beroende av de höga herrarnas välvilja hade det. Är det ett sånt samhälle alliansen vill att vi ska tillbaka till när man gör allt för att skapa en ny underklass.

Idag har jag styrelsemöte i Kommunals a-kassa. Vi ska fatta beslut om att sänka avgiften några kronor. Det är ingen stor sänkning men ändå en fingervisning om att vi inte tar ut mer avgift än vad vi faktiskt behöver.
A-kassans avgift går annars till största del direkt till statskassan. 11 kr på varje hundralapp går till service för arbetslösa och 89 kr går till Anders Borg.
Det känns för d-ligt att pengarna används till skattesänkningar. Dessutom försämras reglerna hela tiden. Vi alla som arbetar har dessutom avstått löneutrymme en gång för att finansiera a-kasseersättningen.
Vi fortsätter att protestera mot detta när vi varje torsdag klockan 12 träffas på mynttorget nedanför slottet här i Stockholm eller en gång i månaden i varje län.
Kamp för rättvisa!

Julstress eller julefrid?
Jag hoppas på friden men först ska vi väl alla genomleva Lucia, julklappsinköpen, handla julmaten, skriva julkorten, bestämma när och hur vi lägger upp besöken hos släkten och allt annat trevligt som hör julstressen till.
Det blir nog sluta röka som blir mitt nyårslöfte så jag hinner med allt jag måste göra.