Konferensen vill lyfta hur det är möjligt att öka kunskaper om och den faktiska konsumtionen av Rättvisemärkt i en kommun.  Jag ska moderera och ser fram emot att få träffa olika aktörer från norr till söder i Sverige.
Konferenser tyckte jag tidigare var att lägga onödigt mycket krut på en och samma dag, men numera, efter ett antal konferenser har jag blivit övertygad om att det är ett mycket bra forum att mötas och diskutera olika frågor. Oftast lämnar jag en konferens fylld av nya idéer och inspiration.

Fram för allt är jag glad över att vi till morgondagen samling lyckats samla olika aktörer som kanske inte alltid samlas i ett och samma forum.  Det blir en sn samling av politiker, tjänstemän, företag, engagerade i kyrkan, facket eller någon frivilligorganisation som Röda Korsets Ungdoms Förbund eller bara allmänt intresserade kommer till Stockholm för att diskutera etik.

Jag vill höja alla som engagerar sig, på fritiden eller på jobbet, till skyarna. Alla ni är mina idoler. Det finns mycket man kan göra på sin fritid. Jag gillar att ta promenader i skogen med min kille Jonas som ett exempel.
Men att också i sin vardag engagera sig och handla för att för att göra världen mer klimatvänlig, mer rättvis mer miljövänlig är viktigt och inte alltid självklart.
Vad är det som får vissa att engagera sig lite mer? Det har tyvärr inte jag svaret på men jag tror att känna att sina handlingar är betydelsefull och av vikt.
Ibland känns de små handlingarna betydelselösa. Men från min arbetsplats får jag dagligen bevis för hur de alla de små handlingarna ger resultat, både för de som odlat de vi äter och för framväxten av Rättvisemärkt på marknaden. Så det spelar roll.

Ja, det låter lätt som klyschor, men det gäller att göra dem till sin egen sanning, om ni förstår vad jag menar? Personligen hör jag en hallelujakör som jublar varje gång jag gör ett schysst val. På så sätt uppmärksammar jag för mig själv att det spelar roll.