Nyheten når mig att man nu äntligen kan man vara snygg och reko bara in på kroppen. Eller ja, i USA i varje fall.
Victorias Secret, kända för sina glamorösa modevisningar med världens mest välkända modeller har nu lanserat underkläder med ekologisk, men även ibland Rättvisemärkt bomull. Modeföretagen har vaknat i världen när gäller att ta fram kläder som kombinerar stil med etik.

Vi ligger lite efter länder som USA och Storbritannien när det gäller utbud av Rättvisemärkt .
I den vanliga matvarubutiken i Storbritannien finner du hyllmeter på hyllmeter av varor som odlats av människor i fattigare delar av världen, men som tack vare Rättvismärkt fått en bättre betalt och tryggare arbetsvillkor.
Men som tur är knaprar vi sakta men säkert in på detta försprång. Exempelvis har redan mindre svenska modeföretag lanserat sina kollektioner med Rättvisemärkt-certifierad bomull.
Äntligen kan jag vara chic och sjyst på en och samma gång. Det har jag längtat länge efter.

Jag är en av dem som gillar att byta om till mjuka kläder så fort jag kommit innan för dörren och får en chans att slappa lite. Så nu sitter jag här hemma i Hammarbyhöjden i min soffa. Ombytt till hemma-”outfiten”, som är kanske inte helt överraskande är Rättvisemärkt tights & t-shirt.
Just nu är jag långt ifrån chic men helt redo för att se på lite skräp-TV och dricka en kopp te, vilket är det jag tänker ägna mig åt så fort denna text är färdigskriven. Det vill säga nu.